Zatvori
PoslovniPuls
10/08/2021

Njemačke željeznice uložile u robote hrvatskog Gideon Brothersa

Njemačka državna željeznica uložila je u hrvatskog proizvođača autonomnih mobilnih robota Gideon Brothers i to kroz svoju venture capital podružnicu Deutsche Bahn Digital Ventures.

Deutsche Bahn tako se pridružio postojećim investitorima pod vodstvom Koch Disruptive Technologiesa koji su nedavno u ovaj hrvatski startup pod vodstvom Matije Kopića uložili 31 milijun dolara.

Iz Gideona najavljuju kako će svježi kapital iskoristiti za širenje svojih poslovnih operacija na tržište SAD-a i pojedinih europskih tržišta, a uskoro će otvoriti i urede u Münchenu i Bostonu.

"Gideon Brothers razvija proizvode koji mijenjaju pravila igre i već ima dokazane uspjehe na tržištu. Vjerujemo kako će budućnost robotike oblikovati umjetna inteligencija i autonomija i zbog toga smo jako uzbuđeni što možemo izraziti dobrodošlicu Gideon Bothersu u naš investicijski porftolio", izjavio je Boris Kühn, izvršni direktor Deutsche Bahn Digital Ventures.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram