Zatvori
PoslovniPuls
04/08/2021

Robinhood ipak uzletio nakon razočaravajućeg ukazanja na burzi

Dionice kontroverzne trading platforme Robinhood u utorak su skočile čak 29% na rekordno visokih 48,59 dolara nakon IPO-a, a razlog su pozicije poznatih dugoročnih ulagača poput Cathie Wood i njezinog Ark Invest-a, piše Business Insider.

Podsjetimo, Robinhood je prošlog tjedna doživio mučan burzovni debi, a dionice su izgubile čak 12% u odnosu na IPO cijenu od 38 dolara po dionici. IPO je bio jedinstven po tome što je Robinhood dodijelio dionice svojoj korisničkoj bazi, pa je retail ulagačima omogućeno rano ulaganje.

Ark Invest je od IPO-a kupio udio u Robinhoodu vrijedan gotovo 250 milijuna dolara. No, nisu svi optimisti kada je u pitanju popularni Robinhood, pa tako David Trainer iz New Constructs tvrdi da Robinhood ne vrijedi više od 9 milijardi dolara, što predstavlja negativni potencijal veći od 75% u odnosu na sadašnje razine vrednovanja kompanije.

"Sve veći regulatorni rizik s kojim se Robinhood suočava zabrinjava nas, kao i što će javnost možda vidjeti navedeni cilj Robinhooda da demokratizira ulaganje kao marketinšku smicalicu koja će ih namamiti u špekulativno trgovanje i kockanje od kojeg Robinhood ima više koristi nego pojedinačni ulagač", rekao je Trainer u posljednjem mjesečnom izvješću, prenosi Business Insider.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram