Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2020

5 TED govora koji će vam povećati produktivnost

Možda ćete morati izdvojiti nekoliko minuta da biste pogledali ovih šest TED govora u nastavku, no svaki od njih sadržava neke uvide o tome kako raditi više i jače ili biti učinkovitiji što će vam se zasigurno isplatiti nekada u budućnosti. Da biste postali dugotrajno produktivniji ponekad  je potrebno na trenutak zaustaviti svoju produktivnost i naučiti i čuti nešto novo.

 

  1. Shawn Achor: The Happy Secret to Better Work

Shawn Achor, istraživač sa sveučilišta Harvard u svom TED govoru rekao je nešto o povezanosti između sreće i uspjeha. Svima je poznata izreka da uspjeh donosi sreću, no veza između uspjeha i sreće je zapravo potpuno suprotna – uspjeh ne donosi sreću, već sreća donosi uspjeh.

 

  1. Paolo Cardini: Forget Multitasking, Try Monotasking

Živimo u svijetu kada je normalno raditi više stvari istovremeno, svima poznato kao multitasking, no dizajner Paolo Cardini je tako svoj govor posvetio tome da bi ipak bilo dobro naučiti da se fokusiramo na to da radimo samo jednu stvar i potpuno se njoj posvetimo.

 

  1. Jason Fried: Why Work Doesn't Happen at Work

Suosnivač Basecampa i autor u začetku Jason Fried, prema TED-u „ima radikalnu teoriju o poslu, a to je da ured nije mjesto na kojem se treba obavljati. On navodi dva glavna prijestupnika, ali i nudi tri prijedloga kako bi radno mjesto zapravo dobro funkcioniralo.“

 

  1. Dan Pink: The Puzzle of Motivation

Produktivnost se ne odnosi samo na trikove i procese, već se odnosi i na strast – vašu razinu motivacije da završite zadatke koji se nalaze pred vama. Dan Pink, vodeći stručnjak za motivaciju, koristi svoj govor da bi objasnio što to znanosti ima za reći o većoj motivaciji za rad.

 

  1. Yves Morieux: How Too Many Rules at Work Keep You From Getting Things Done

Na današnjem radnom mjestu se susrećemo sa sve kompleksnijim i varljivijim izazovima no ikada prije. Što mi moramo učiniti da bismo se suočili s tim izazovima? Konzultant Yves Morieux predlaže da što više surađujemo, jer previše pravila nas može usporavati u dovršavanju posla.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram