Zatvori
Maja Bosanac
16/12/2021

Evo kako zadržati motivaciju u ovim neobičnim vremenima u kojima živimo

Prije nešto više od godinu i pol dana, kad je započela cijela ova priča oko korona virusa, nadali smo se da će biti kratkoročna. Evo nas godinu i 9 mjeseci nakon samog početka i ne vidimo kraj.

Čini nam se kako je ova godina bila malo lakša od prošle, ali bez obzira na to, stanje je daleko od onoga na koje smo naviknuli. Za sljedeću godinu još ni sami ne znamo što možemo očekivati, te upravo zbog tog razloga smo se odlučili napisati jedan članak na temu koja je malo van onoga na što ste od nas naviknuli. Zato u nastavku donosimo nekoliko ideja za event managere za koje se nadamo da će im pomoći u žongliranju sadašnjosti i nesigurne budućnosti:

Iskoristite stečeno iskustvo

Kad smo prvi put došli u doticaj s ovim virusom, nitko nije znao kako se ponašati i što očekivati, koje mjere nas čekaju, u kojem će smjeru ići. Danas je situacija nešto drugačija. Iskoristite iskustvo koje imate i prilagodite poslovanje na najbolji mogući način.

Pozitivno razmišljanje

Znamo da zvuči kao floskula, ali zaista je bitno održavanje pozitivnog razmišljanja, osmijeha na licu i pozitivnog stava u svim situacijama. Svaki dan ima svoje uspone i padove, ali na kraju, dan je onakav kakvim ga sami vidimo.

Meditacija i vježbanje

Da, znamo da smo to već rekli, ali nikad nije teško ponoviti stvari koje pozitivno djeluju na vas. Kreirajte jutarnju rutinu, bez obzira na sve. Isključite taj telefon na sat vremena i posvetite se sebi. Svijet neće stati. Kažu da postoje i oni koji se dižu u 5 kako bi odradili svoju jutarnju rutinu prije nego li se ostatak svijeta probudi. To nije za nas, ali ako vam se sviđa, uklopite i tu naviku u svoju rutinu.

Bojanke za odrasle ili neki drugi hobi

Znamo da će neki od vas sad zakolutati očima, ali zaista pomažu! Onaj trenutak mira kad se odmaknete od svega, pustite si pjesmu koja vam u tom trenu odgovara, pred sebe stavite bojanku i bojice ili neki drugi hobi i posvetite se tome barem pola sata.. Vjerujte nam, zaboravit ćete na ono što vas je mučilo od prije sat vremena i osvježiti se za nastavak posla ili jednostavno posvetu nekim drugim stvarima koje su vam bitne.

Druženje s prijateljima i obitelji

Iako u ovim nesigurnim vremenima pazimo na sebe i druge, kontakt s nama dragim osobama uvijek je bitan. Zato održavajte one kontakte koji su vam bitni, one koji vas pune i oni koji vam u tom trenu predstavljaju zadovoljstvo. Ovo je doba kad definitivno puno odnosa završava, ali oni koji ostaju su oni koji su vrijedni vašeg vremena.

NAPOMENA: Članak je originalno objavljen na Eventful.hr. Objavljeno uz dopuštenje autora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram