Zatvori
Jasmin Hadžić
21/02/2020

Svaki restoran treba imati web stranicu! Evo zašto...

Restoran koji nema web stranicu u 2020. godini - kao da ne postoji! Zašto? Vrlo jednostavno...velika većina potencijalnih gostiju pretragu za restoranom ili određenim tipom kuhinje započinje na najpoznatijoj svjetskoj tražilici - Googleu, pa restorani koji nemaju web stranicu ili imaju lošu i zastarjelu web stranicu - zaista gotovo da ne postoje!

Naravno, potencijalni gosti možda su čuli za restoran u nekom drugom mediju (novine, časopisi, lokalni portali, preporuke od prijatelja…) - ali opet se najčešće okreću Googleu i traže restoransku web stranicu kako bi se dodatno informirali o ponudi hrane i pića, lokaciji, radnom vremenu itd...

Imati kvalitetnu web stranicu već dugo vremena nije pitanje prestiža već nešto što se pretpostavlja za sve restorane koji ozbiljno promišljanju svoje poslovanje.

Vrlo česta pogrešna pretpostavka koju mnogi vlasnici restorana i ugostiteljskih objekata imaju odnosi se na društvene mreže. Velika popularnost Facebooka, Instagrama i Tripadvisora mnoge je navela na (krivi) zaključak kako web stranice više nisu toliko bitne jer korisnici sve informacije mogu dobiti na društvenim mrežama. Pogrešno! Društvene mreže mogu biti odličan marketinški i promocijski alat, ali nikako nisu zamjena za kvalitetnu i optimiziranu web stranicu.

Restoran web stranica

 

Prava istina jest da potencijalni gosti prve pretrage za restoranima započinju na Googleu jer najpoznatija svjetska tražilica dopušta veliku fleksibilnost i personaliziranost u pretragama pa tako korisnici jednostavnom pretragom mogu doznati koji su najbolji gradski ili kvartovski restorani sa steakovima, morskim plodovima, tko pravi najbolje burgere, a koja pizzerija poslužuje pravu autentičnu talijansku pizzu. Ukoliko nemate web stranicu vjerojatnost da ćete se pojaviti pri vrhu Googleovog popisa je gotovo nepostojeća, a čak i ako se pojavite, potencijalni gosti će ubrzo odustati od vašeg restorana zbog izostanka bitnih informacija o restoranu koje biste mogli ponuditi s vlastitom web stranicom.

Web stranice i dalje ostaju najbolji način za ostavljanje odličnog prvog dojma na potencijalne goste. Pametno osmišljena i dobro dizajnirana web stranica sa zanimljivim sadržajem i kvalitetnim, dinamičnim fotografijama može napraviti puno za imidž restorana i još konkretnije - posjetitelje web stranice pretvorit će u zadovoljne potrošače i goste koji se vraćaju.

Jedna od možda najvažnijih značajki restoranske web stranice jest svakako mogućnost postavljanje menu-a tj. mogućnost online predstavljanja ponude hrane i pića što je potencijalnim gostima često najbitnija inicijalna informacija o restoranu koji im je zapao za oko.

Moderna web stranica uparena s analitičkim alatima poput neizbježnog Google Analyticsa može ponuditi i puno korisnih statističkih podataka o posjetiteljima i gostima koje možete iskoristiti kako biste dodatno prilagodili svoju ponudu i uslugu. Ukoliko nemate web stranicu uskraćeni ste za te zlata vrijedne podatke o vašim gostima.

Ukoliko već imate web stranicu, ali ju je pregazilo vrijeme (čest slučaj za web stranice starije od 5 godina) i više ne izgleda dobro ili nije prilagođena za prikazivanje na mobilnim uređajima (a danas je dobro prikazivanje na mobitelima prioritet) - ovo je odličan trenutak da razmislite o redizajnu tj. izradi nove, osvježene web stranice koja će za vaš restoran biti najbolja reklama.

O autoru: Jasmin Hadžić je suosnivač i direktor marketinške tvrtke VIDI MEDIA specijalizirane za usluge digitalnog marketinga u turizmu i ugostiteljstvu.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram