Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2019

Pogledajte koji su gradovi najpopularniji na Airbnb-u u 2019. godini

Ponovo je došlo vrijeme u godini kada svi ljubitelji putovanja planiraju nove avanture za nadolazeću 2019. godinu. Airbnb je tu kako bi pomogao u odluci dajući listu 19 najboljih destinacija za 2019.godinu. Na vrhu liste je Kaikoura (Novi Zeland), potom Xiamen (Kina) te Puebla (Meksiko).

 

Lučki kineski grad ostvario je porast od 238 posto u rezervacijama

Airbnb kompanija napravila je listu destinacija prema internim podacima u kojima su vidljivi porasti u rezervacijama, pretraživanjima i „popisima želja“ korisnika napravljenih u 2018. godini za 2019. U odnosu na one napravljene 2017. za 2018. godinu.

„Mnoge destinacije, poput Kaikoure i Puebla još se oporavljaju od potresa i požara koji su ih pogodili.“ izjavio je Ali Killam, glasnogovornik potrošača na Airbnb-u. No, upravo te prirodne katastrofe mogu privlačiti turiste na te destinacije, nagađaju iz Airbnb-a.

Obalni grad Kaikoura, vodeći lokalitet na Novom Zelandu, 2016. godine bio je pogođen potresom jačine magnitude od 7,8, no otada je zabilježen porast rezervacija od 295 posto i povećanje pretraživanja za 210 posto. Zahvaljujući mogućnosti online rezervacije prijevoza posjetitelji su mogli vidjeti tuljane i ostali morski život u tom povijesnom gradu.

Drugi na listi Airbnb-a je Xiamen, lučki kineski grad koji je ostvario porast od 238 posto u rezervacijama. Xiamen je idealan za ljubitelje morske hrane koji prema Airbnb-u  omogućuje jednostavan pristup okolnim otocima, uključujući i Kulangs, otok pod zaštitom UNESCO-a.

Meksička regija Puebla udaljena je svega dva sata vožnje jugoistočno od Mexico Cityja, a zauzima treće mjesto Airbnb-jeve liste s porastom pretraživanja od 240 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao i povećanje na „popisu želja“ za 206 posto. Kao i Kaikoura, regija se obnavlja nakon potresa u 2017. godini te su nedavno započele obnove na  građevinskim atrakcija. Grad Puebla, glavni je grad regije i četvrti po veličini u Meksiku s više od 350 crkvi.

Airbnb lista Top destinacija za 2019. godinu:

 1. Kaikoura, Novi Zeland
 2. Xiamen, Kina
 3. Puebla, Meksiko
 4. Normandy, Francuska
 5. Great Smoky Mountains, SAD
 6. Provincija Buenos Aires, Argentina
 7. Accra, Ghana
 8. Mozambique
 9. Outer Hebrids, Škotska
 10. Wakayama Prefecture, Japan
 11. Planine Catskill i dolina Hudson, SAD
 12. Santa Catarina, Brazil
 13. Batumi, Gruzija
 14. Winnipeg, Kanada
 15. Pondicherry, Indija
 16. Uzbekistan
 17. Calabria, Italija
 18. Andaluzija, Španjolska
 19. Taiwan
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram