Zatvori
Poslovni Puls
22/07/2017

Kina se namjerava dodatno otvoriti inozemnim investitorima

Kina će poduzeti mjere kako bi povećala svoje otvaranje i ponudila pošten i ugodan okoliš za kineske i inozemne tvrtke, rekao je u četvrtak kineski premijer Li Keqiang...

Li je izrekao zaključke prilikom sastank s bivšim premijerom Novog Zelanda Johnom Keyom.

Kina je u ponedjeljak izvijestila o rastu koji je bio brži od očekivanog i iznosio 6,9% u prvoj polovici godine. Li je rekao kako je gospodarska struktura Kine optimizirana, te su industrija usluga i potrošnja ostvarili značajne doprinose gospodarskom rastu zemlje.

"Kina će čak još šire otvoriti vrata svijetu i pozvati više stranih tvrtki da ulože u zemlju," rekao je Li. Obećao je da će omogućiti pošten, ravnopravan i ugodan poslovni okoliš za kineska i inozemna poduzeća.

Po pitanju odnosa Kine i Novog Zelanda, Li je rekao kako se Kina nada da će raditi s Novim Zelandom na održavanju čvrstog zamaha u bilateralnim vezama i suradnji, te da će dodati novu vitalnost stabilnosti i razvoju obje zemlje, kao i regiji Azije i Pacifika.

John Key se prisjetio Lijevog posjeta Novom Zelandu u ožujku ove godine, koji je olakšao novi napredak u bilateralnim vezama i suradnji.

Nazivajući dvije zemlje dobrim prijateljima i partnerima, rekao je kako je Novi Zeland predan jačanju prijateljstva i suradnje s Kinom i kako je siguran u veća postignuća u bilateralnim odnosima, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram