Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2017

Kineski BDP u prvom polugodištu narastao za 6,9 posto

U prvoj polovici ove godine kineski bruto domaći proizvod narastao je za 6,9 posto u usporedbi s prošlom godinom, na otprilike 38,15 trilijuna yuana (5,62 trilijuna američkih dolara), u ponedjeljak su izvijestili iz Državnog zavoda za statistiku (NBS)...

Stopa rasta je daleko iznad vladina cilja za ovu godinu koji iznosi 6,5 posto, te odražava trend jačanja ekonomije Kine.

U drugom kvartalu BDP Kine je stabilno rastao, te je iznosio 6,9 posto u usporedbi s prošlom godinom, dok je u prvom kvartalu rast bio jednak.

Uslužne industrije su se porasle na 7,7 posto u usporedbi s prošlom godinom, čime je premašen rast od 3,5 posto u primarnoj industriji i rast od 6,4 posto u sekundarnoj industriji, sudeći prema NBS-u.

Gospodarstvo je na kvartalnoj bazi porasla za 1,7 posto u drugom kvartalu u uspredbi s prvim kvartalom

Kinesko gospodarstvo je razumno raslo, te održava stabilan, koordiniran i održiv razvoj, izjavio je glasnogovornik NBS-a Xing Zhihong na konferenciji za medije, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram