Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2017

Kineski premijer pozvao na izgradnju poštenijeg i otvorenijeg svjetskog gospodarstva

Kineski premijer Li Keqiang u ponedjeljak je, tijekom susreta s osnivačem i izvršnim predsjednikom Svjetskog gospodarskog foruma Klausom Schwabom, pozvao sve zemlje da ulože konkretna nastojanja u cilju da se izgradi mnogo pošteniji, nepristraniji i otvoreniji svjetski gospodarski sustav...

Li i Schwab susreli su se u Dalianu, kineskom gradu na sjeveroistoku zemlje, uoči ''Ljetnog Davosa'' koji će se održavati od utorka do četvrtka s temom ''Postizanje uključivog rasta tijekom četvrte industrijske revolucije''. Kineski premijer će se obratiti sudionicima na svečanom otvaranju koje će se održati u utorak.

Tijekom svog sastanka sa Schwabom Li se visoko izražavao o suradnji između Svjetskog trgovinskog forima i Kine, dodajući kako godišnji sastanak ima praktično značenje. Dodao je i kako, s usmjeravanjem na strukturnu reformu nabave i opskrbe, Kina iskorištava novi krug industrijske i tehnološke revolucije kako bi potaknula prema naprijed gospodarsku reformu pozivajući sve zemlje da se zajednički pozabave s izazovima, ojačaju koordinaciju kada je riječ o makroekonomskim mjerama te porade na liberalizaciji te olakšavanju trgovine i investicija.

Schwab je istaknuo kako cijeni netom spomenute mjere, dodajući pritom kako je Svjetski trgovinski forum voljan ojačati svoje partnerstvo s Kinom te udružiti snage kako bi se poslao signal stabilnosti, razvoja i suradnje te se tako dao doprinos snažnom, održivom i uravnoteženom svjetskom gospodarstvu, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram