Zatvori
Poslovni Puls
21/06/2017

Zemlje članice BRIC-a pojačavaju fiskalnu i financijsku suradnju

Viši službenici za financije država BRICS-a složili su se na sastanku koji se u ponedjeljak održao u Šangaju da će ojačati suradnju u devet fiskalnih i financijskih područja...

Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika će gurati jačanje BRICS Nove razvojne banke, te osigurati da igra važnu ulogu u suradnji država BRICS-a, sudeći prema službenom dokumentu koji je objavljen nakon drugog sastanka ministara financija i guvernera središnjih banaka država BRICS-a.

Tržišta obveznica u nacionalnim valutama u državama BRICS-a biti će unaprijeđeni putem suradnje, te će se uspostaviti okvir suradnje za državno-javna partnerstva, sudeći prema dokumentu.

Uključene stranke su se također složile da će ojačati suradnju u području financijskih regulativa, te uspostaviti poboljšanu mrežu institucija za financijske usluge, čime će se ojačati integracija financijskih tržišta među državama BRICS-a.

Doći će do koordiniranih napora kako bi se kombinirali računovodstveni i revizijski standardi, čime će se postaviti čvrsti temelji za povezivanje tržišta obveznica u državama BRICS-a.

Poboljšat će se i dogovor za nepredviđene slučajeve u državama BRICS-a, koji pruža zaštitu protiv pritisaka na likvidnost.

Također će se poboljšati koordinacija u slučajevima valutne razmjene, lokalne namire valute, direktnih ulaganja u lokalne valute i porezne suradnje.

Države će također poboljšati suradnju u slučajevima pranja novca i u borbi protiv financijskog terorizma, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram