Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2017

Zemlje Latinske Amerike veliki kupci ruskog oružja

Prema priopćenju iz Rosoboroneksporta (glavne ruske državne agencije za izvoz oružja), zemlje Latinske Amerike su kupile rusko oružje u vrijednosti od više od 10 milijardi dolara između 2001. i 2016. godine...

Miheiev primjećuje da se u posljednjih nekoliko godina povećala konkurencija među proizvođačima američkog oružja u Latinskoj Americi i europskom tržištu, međutim, on naglašava: „Mi ćemo se boriti za našeg kupca.”

U ožujku je Chatham House, britanski centar za analizu međunarodnih poslova, objavio izvješće Russia’s Role as an Arms Exporter (na hrvatskom „Uloga Rusije kao izvoznice oružja“), koje proučava utjecaj ruskog oružja u Latinskoj Americi.

Prema britanskom centru, između 2000. i 2016. godine Venezuela je kupila 80% ruskog oružja od sveukupno prodanog ruskog oružja u Latinskoj Americi. U izvješću se naglašava da na tržištu Latinske Amerike tradicionalno dominiraju europske, američke ili lokalne tvrtke (npr. Brazil).

Međutim, rusko oružje predstavlja značajnu ulogu u sustavu obrane u Latinskoj Americi. Dakle, oni čine 80% oružanih snaga Nikarague, 60-80% oružja Venezuele također dolazI iz Rusije. Za ostale zemlje, kao što su Kolumbija, Argentina, Meksiko, Peru, Brazil, itd., udio ruskog oružja na svom tržištu ne prelazi 20%.

Isporuka ruskog oružja Latinskoj Americi predstavlja samo 4,6% od cjelokupnog oružja koje je prodala Moskva, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram