Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2017

MMF će povećati prognozu za rast kineskog gospodarstva

Međunardoni monetarni fond (MMF) je rekao u petak kako će revidirati na bolje daljnju prognozu kineskog gospodarskog rasta za 2017. zbog snažnog početka godine...

Kineski "rast u prvoj četvrtini je iznenadio gotovo kroz cjelokupan raspon pokazatelja," rekao je Markus Rodlauer, zamjenik direktora MMF-ovog odjela za Aziju i Pacifik, agenciji Xinhua tijekom obraćanja medijima.

Ukupno gospodarstvo je pokazalo stopu rasta iznad svih prognoza od 6,9% u prvoj četvrtini 2017., uspoređujući s godinom ranije, primjetio je.

Uzlazno očitanje, koje je pokazalo najveće povećanje u 18 mjeseci, je bilo iznad cjelogodišnjeg cilja rasta od oko 6,5% u 2017. i povećanja od 6,8% zabilježenog u četvrtoj četvrtini 2016., sudeći prema kineskom Nacionalnom uredu za statistiku.

Rodlauer je pripisao kineski snažni rast u prvoj četvrtini godine nekolicini čimbenika, uključujući podršku fiskalne politike, visokom kreditnom širenju, snažnom nekretninskom sektoru i unaprijeđenom vanjskom okolišu.

U svojim najnovijim Svjetskim gospodarskim izgledima objavljenim u utorak, MMF je nadogradio prognozu za kineski gospodarski rast u 2017. na 6,6%, 0,1 postotni bod više nego u prognozi iz siječnja, navodeći zamah snažniji od očekivanog za drugo najveće gospodarstvo na svijetu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram