Zatvori
Poslovni Puls
21/04/2017

Kina potiče inovacije poreznim olakšicama

Nakon izvršnog sastanka kineskog Državnog vijeća, čiji je predsjedavajući u srijedu bio premijer Li Keqiang, odobrena su nova porezna rezanja nakon što je vlada najavila uvođenje mjera za smanjenje troškova poslovanja u prva tri mjeseca...

Porez na dodanu vrijednost će biti pojednostavljen, a više malih i mikro kompanija će uživati olakšice poreza na dohodak te će tech tvrtkama koje se temelje na inovacijama biti povećana odbijanja od poreza prije samog oporezivanja, sudeći prema priopćenju za javnost koje je objavljeno nakon sastanka.

Prema radnom izvješću vlade koje je objavljeno u ožujku, obećano je oko 350 milijardi yuana (51 milijardu američkih dolara) rezanje poreza na dodhodak poduzeća dok će se pristojbe za poslovanje smanjiti za oko 200 milijardi yuana tijekom ove godine.

U pripćenju je također navedeno da, nakon što nove mjere stupe na snagu, ukupno smanjenje poreza će ove godine iznositi više od 380 miilijardi yuana, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram