Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2017

MMF: Kina ostaje pokretač svjetskog gospodarstva

Kina će sa svojim ekonomskim reformama ostati snažni pokretač oporavka globalne ekonomije, sudeći prema subotnjoj izjavi službenika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)...

"Usmjeravanje ekonomije prema putu održivosti koristit će i cijeloj Kini, no i svijetu," rekao je zamjenik generalnog direktora MMF-a Zhang Tao na Razvojnom forumu Kine 2017. u Pekingu.

Kina i druge ekonomije koje se razvijaju proteklih su godina činile više od 70 posto globalnog ekonomskog rasta, te će tako i ostati, rekao je.

Kineski rast od 6,7 posto u 2016. godini bio je najniži u 26 godina, no još uvijek premašuje većinu gospodarstava i čini više od 30 posto gobalnog rasta.

MMF predviđa da će globalna ekonomija u 2017. doživjeti rast od 3,4 posto, te od 3,6 u 2018. godini, čime će doći do oporavka i jačanja izazova.

Treba se suočiti s otporom ekonomskoj integraciji i političkom neizvjesnošću, rekao je Zhang, pozivajući na inkluzivnost i uravnotežen globalni ekonomski rast, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram