Zatvori
Foto: Mixed USA and China flag, three dimensional render, illustration
Poslovni Puls
10/03/2017

Prema novom popisu Kina je možda pretekla SAD po broju milijardera

Prema listi najbogatijih osoba na globalnoj razini Istraživačkog instituta Hurun, Kina s brojkom od 609 već drugu godinu zaredom po broju milijardera nadmašuje SAD s ukupno 552...

''Kina i SAD zajedno imaju pola svih milijardera na svijetu,'' istaknuo je predsjednik i glavni istraživač za Hurunovo izvješće Rupert Hoogewerf.

Bill Gates se nalazi na vrhu ovogodišnje liste, s imovinom koja se procjenjuje na nekih 81 milijardu američkih dolara, a slijedi ga Warren Buffett s imovinom vrijednom 78 milijardi američkih dolara.

Wang Jianlin, predsjednik grupacije Dalian Wanda i najveći kineski mogul za nekretnine, i dalje je najbogatiji čovjek u Kini te se nalazi na 19. mjestu spomenute liste s imovinom vrijednom 30 milijardi američkih dolara. Slijedi ga dobro znani Alibabin i Ant Financialov utemeljitelj Jack Ma.

Wang Wei, predsjednik SF Expressa odnosno kineskog diva za privatnu logistiku, neočekivano je ime na ovoj listi. Vrijednost njegove imovine rasla je za nevjerojatnih 487 posto i to na 27 milijardi američkih dolara čime je i dospio na treće mjesto među kineskim milijarderima.

Peking je i dalje, drugu godinu zaredom ''milijarderska prijestolnica svijeta'', a slijedi ga New York.

Već četiri godine zaredom sektor tehnologije proizveo je najviše milijardera, ispred sektora proizvodnje odnosno investicija. Očekuje se da će u tom pogledu ove godine najbrže rastući sektori biti logistika i maloprodaja.

Ovogodišnje izdanje tzv. ''Hurun Rich List'', objavljeno utorak, rangiralo je ukupno 2 257 milijardera iz 68 zemalja. Sudeći prema njemu, ukupno bogatstvo svjetskih milijardera povećalo se za 16 posto, u iznosu od 8 milijardi dolara u usporedbi s prošlom godinom, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram