Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2017

Hrvatska proglašena najperspektivnijom destinacijom zdravstvenog turizma

U sklopu sedme HTI (Health Tourism Industry) konferencije, koja se drugi put održava u Hrvatskoj, a ove godine od 28. veljače do 2. ožujka u hotelu Lone u Rovinju, jučer je održana i svečana dodjela nagrada za najbolje europske destinacije zdravstvenog turizma - „Medical Tourism Index“...

U kategoriji najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma nagradu su osvojile Hrvatska i Grčka. U ime Hrvatske turističke zajednice nagradu je preuzela Slavija Jačan-Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoja ponude. „Riječ je o velikom priznanju za Hrvatsku s obzirom da smo prepoznati kao brzorastuća destinacija zdravstvenog turizma, čime su se dosadašnje aktivnosti cjelokupnog turističkog sektora u ovom segmentu turizma pokazale kao vrlo učinkovitima“, izjavila je Jačan-Obratov. Najboljom destinacijom je proglašena Ujedinjena Kraljevina, koju zatim slijede Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska.

Partner konferencije je Hrvatska turistička zajednica koja je ovu priliku iskoristila i za organizaciju radionice „Buy Croatia“ za zdravstveni turizam. Na radionici je sudjelovao velik broj sudionika iz Hrvatske i svijeta, odnosno sudjelovalo je 30-tak inozemnih „buyera“ i 40-tak domaćih subjekata. Sama HTI konferencija, koja je organizirana u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma, okupila je više od 300 ljudi.

Podsjećamo kako je HTI konferencija tijekom tri dana održavanja ponudila bogati program i popratne sadržaje, koji su privukli vodeće nacionalne i međunarodne stručnjake, vrhunske predavače i paneliste te ekskluzivne goste s područja zdravstvenog turizma. Konferenciju je otvorio i u njoj aktivno sudjelovao ministar turizma Gari Cappelli, dok je posebno predavanje održala stručnjakinja za luksuzna putovanja, poznata američka glumica Eve LaRue, koja je svjetsku slavu stekla glumeći detektivku Nataliu Boa Vistu u američkoj seriji CSI Miami. Među ključnim govornicima konferencije bili su i predsjednik američkog Udruženja zdravstvenog turizma Jonathan Edelheit, poznati hrvatski znanstvenik i pisac Dragan Primorac, predsjednik EHTTE Europskog udruženja povijesnih toplica Giuseppe Bellandi te predsjednik uprave Maistra Tomislav Popović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram