Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2017

Lošinj proglašen jednom od najboljih destinacija zdravstvenog i medicinskog turizma

Vodeći svjetski portal sektora medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma, International Medical Travel Journal (IMTJ), proglasio je Lošinj finalistom u kategoriji „Zdravstveni i medicinski turizam: destinacija godine“. Iako je pobjeda pripala Maleziji, riječ je o velikom priznanju za Lošinj – otok vitalnosti...

IMTJ Medical Travel Summit 2017. održan je od 24. do 27. travnja u Opatiji, a sve u organizaciji tvrtke Intuition Communication iz Velike Britanije te Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Summit je okupio više od 200 sudionika iz čak 33 zemlje svijeta. Rukovoditelji bolnica i klinika, certifikacijskih i osiguravajućih kuća, obrazovnih institucija, vladinih organizacija, klastera, poduzeća koja se bave istraživanjem tržišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, marketinških agencija, hotela, facilitatori u zdravstvenom turizmu i ostali sudionici kojima je djelatnost povezana sa spomenutom industrijom, imali su prilike kroz ova četiri dana dogovoriti poslovne suradnje.

Velika dobit za naš turizam je i podatak kako je više od 50% sudionika u Hrvatskoj prvi put te se planiraju sa svojom obitelji vratiti na godišnji odmor upravo u našu zemlju. Sudionici tako dolaze iz zemalja poput Singapura, Malezije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Libanona, Kanade, Španjolske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Poljske, Grčke, Japana, Francuske, Turske, Litve, Austrije, Rumunjske, Indije, Rusije, Meksika, Južne Koreje i ostalih zemalja.

„Unatoč činjenici da Lošinju ove godine nije dodijeljena nagrada, izrazito smo ponosni što smo bili finalisti u kategoriji destinacije godine zdravstvenog turizma. Lošinj ima tradiciju zdravstvenog turizma dužu od 125 godina koju njegujemo i danas. Prepoznat je kao otok vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg odmora i poslovanja bitne prednosti turističke ponude otoka vitalnosti.“ – izjavila je Ana Kučić, o.d. gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

U dva dana konferencijskog dijela prisutni su imali prilike čuti predavanja na temu certificiranja zdravstvenih ustanova, digitalnog marketinga, poboljšanja zadovoljstva pacijenata, međunarodnog zdravstvenog osiguranja, novog načina rada u zdravstvenom turizmu, mjerenja veličine zdravstvenog turizma, doktora i klinike kao brenda i ostalih. Tijekom trajanja IMTJ summita, održani su i dodjela IMTJ nagrada, poslovni (B2B) sastanci i IMTJ Marketplace – izložba medicinskog turizma u kojem su uz, turističke zajednice grada Malog Lošinja, Opatije, Rijeke, Crikvenice i Kvarnera, tvrtke sa zdravstvenom ponudom predstavile svoje usluge i upoznale potencijalne kupce.

Zadnji dan Summita, 27. travnja, organiziran je obilazak zdravstvenih ustanova članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram