Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2017

Hrvatska ne iskorištava potencijal zdravstvenog turizma

Predstavnici najveće svjetske udruge profesionalaca zdravstvenog turizma – Medical Tourism Association (MTA) sa sjedištem u SAD-u održali su 22. veljače u Hotelu Westin u Zagrebu radionicu Marketing i prodaja u zdravstvenom turizmu za pedesetak sudionika, u organizaciji Sektora za turizam HGK te u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba...

"Ovom radionicom želimo potaknuti ciklus kratkih i jednostavnih edukacija kako bismo pomogli gospodarstvu i pripremili poslovne subjekte za što kvalitetniji nastup na inozemnim tržištima te postigli što bolje učinke marketinških i prodajnih napora u zdravstvenom turizmu. Ova edukacija je uvod u čitav niz predavanja i konzultacija na temu zdravstvenog turizma koje donosi 7. HTI konferencija koja počinje idući tjedan u Rovinju, a prvi put smo kao predavače pozvali i američke partnere iz najveće svjetske udruge profesionalaca zdravstvenog turizma – MTA", istaknula je direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić.

"U Turističkoj zajednici grada Zagreba iznimno smo zadovoljni da je HGK pokrenula ovu edukaciju, ali i promociju zdravstvenog turizma, s obzirom na to da naš grad ima izuzetno mnogo potencijala postati najznačajniji centar medicinske izvrsnosti u Hrvatskoj. Također, pozdravljamo sve napore turističkih djelatnika i subjekata u turizmu te pružatelja medicinskih i zdravstvenih usluga jer se zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvara klima koja omogućuje daljnji razvoj Zagreba kao ozbiljne destinacije medicinskog turizma. Ovo su prvi koraci, a s obzirom na veliki odaziv na prvu edukaciju u suradnji HGK i TZGZ, smatram da smo na dobrom putu da Zagreb u sljedećih nekoliko godina postane konkurentan i uspješan dionik na ovom izuzetnom važnom području, koje će i njemu samoj Hrvatskoj omogućiti cjelogodišnji turistički promet", istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

"Medicinski se turizam može definirati kao putovanje iz područja lokalnog stanovanja radi dobivanja medicinske usluge. Integrira bolničke ustanove, klinike te iskustvo pacijenata, a sve to troje je značajno i na nacionalnoj razini", istaknuo je Paul Van Ostenberg, savjetnik za kvalitetu akreditacijskog programa Global Healthcare iz SAD-a govoreći o medicinskoj i wellness putnoj strategiji. Napomenuo je da u Hrvatskoj unutarnja i vanjska mobilnost pacijenta nisu značajne, ali su prednost niže cijene pojedinih usluga. Istaknuo je potrebu za razumijevanjem rizika u području medicinskog turizma – klinički i financijski rizici, rizik ugleda branda, operativni rizik i kapacitet rizika te je naveo važnost smanjenja rizika putem akreditacija.

Fergus Linskey, izvršni direktor Medical Tourism Medije iz SAD-a, istaknuo je značaj digitalnog marketinga u području medicinskog turizma korištenjem poznatih i novih društvenih mreža, putem tekstova ili slika za koje se pokazalo da ih korisnici najvjerojatnije žele, oglasnih članaka na internetu, oglasa koji ciljaju na IP adrese na više platformi itd.

Sudionici su edukacije bili predstavnici wellness hotela, lječilišta, specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju, toplica i termi, medicinskih i dentalnih tvrtki, ustanova i poliklinika, turističkih agencija, posrednika i facilitatora, ali i drugih zainteresiranih subjekata koji žele osnažiti marketinške i prodajne aktivnosti u zdravstvenom turizmu, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram