Zamjenik kineskog Premijera Ma Kai urgira da se više napora uloži u proizvodnju kako bi postala pametnija i kompetitivnija…

Otkako je pokrenut plan “Proizvedeno u Kini 2025.” napreduje kineska pametna proizvodnja, no pred Kinom je još dugi put da dostigne međunarodne razine, izjavio je Ma tijekom turneje pokrajinom Liaoning na sjeveroistoku Kine koja se odvijala prošli četvrtak i petak.

“Proizvedeno u Kini 2025.” označava plan Vlade uspostavljen 2015. godine da se Kina iz proizvodnog giganta transformira u industrijsku silu.

Vlast i kompanije trebale bi staviti naglasak na pametnu proizvodnju koje pokušavaju nadograditi i poboljšati industriju, rekao je Ma.

Zatražio je ulaganje još više napora kako bi došlo do ključnog napretka u tehnologijama i opremi u nekoliko polja, uključujući strojeve i alate kojima se upravlja brojčano, robote, pametne senzore i logistiku.

Ključni softver trebao bi se razvijati brže i trebaju se poboljšati standardi za pametnu proizvodnju, izjavio je Ma.

Također je pozvao da se razvijaju novi poslovni modeli poput prilagođene proizvodnje i da se transformiraju tradicionalne industrije i mala poduzeća, prenosi CRI.