Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2017

Hoće li Grčkoj uskoro trebati novi paket pomoći?

Grčka će vjerojatno trebati četvrti program spašavanja, prema ciparskom ekonomistu i dobitniku Nobelove nagrade 2010. Christoforosu Pissaridesu...

"Bojim se da će biti četvrtog memoranduma," rekao je Pissarides (69) u intervjuu tijekom emisije "Vikend s akcijom" lokalne TV postaje SKAI.

"Kriza i štednja će završiti kada će se Grčka biti u mogućnosti vratiti na međunarodna financijska tržišta," rekao je Pissarides, dodajući kako je po njegovom mišljenju malo vjerojatno da će se to dogoditi prije kraja trenutog programa spašavanja u kolovozu 2018.

Stručnjak je pozvao na više reformi bez odugovlačenja kako bi se privukla strana ulaganja radi izlaza iz sedmogodišnje dužničke krize.

Pissarides se osvrnuo na političku nestabilnost i manjak političke volje za provođenjem reformi kao glavne čimbenike iza grčkih problema kod provedbe programa spašavanja, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram