Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2017

U Brodosplitu porinut jubilarni deseti "mini kruzer"

Prema pravilima i propisima za putničke brodove i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, Brodosplit je izradio čelični trup i nadgrađe za brod dužine 42,36 metara, širine 8,5 metara, visine na boku 3,82 metara i neto težine 160 tona...

Ima tri palube, glavnu palubu i gornju palubu koja se proteže cijelom dužinom broda te sunčanu palubu. S ljepotama Jadrana upoznat će se 36 putnika, a opsluživat će ih 6 članova posade.

Ovo je jubilarni deseti ''mini kruzer'' iz serije putničkih brodova za nautički turizam koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje, a gradnja broda realizira se u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare – male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Izgradnjom putničkih brodova za kružna putovanja, ispunjavaju se nastojanja Brodosplita da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram