Prema pravilima i propisima za putničke brodove i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, Brodosplit je izradio čelični trup i nadgrađe za brod dužine 42,36 metara, širine 8,5 metara, visine na boku 3,82 metara i neto težine 160 tona…

Ima tri palube, glavnu palubu i gornju palubu koja se proteže cijelom dužinom broda te sunčanu palubu. S ljepotama Jadrana upoznat će se 36 putnika, a opsluživat će ih 6 članova posade.

Ovo je jubilarni deseti ”mini kruzer” iz serije putničkih brodova za nautički turizam koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje, a gradnja broda realizira se u okviru Vladinog Programa obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare – male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Izgradnjom putničkih brodova za kružna putovanja, ispunjavaju se nastojanja Brodosplita da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu, navodi se u priopćenju.