Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2017

Croatia Airlines američkoj Delti prodala vrijedne "slotove" na Heathrowu

Croatia Airlines potvrdila je prodaju pet od devet prava slijetanja (slotova) na londonski Heathrow američkoj aviokompaniji Delta Airlines za 19,5 milijuna dolara...

Ugovor o prodaji stupa na snagu 1. travnja, doznaje se. Delti su prodani "slotovi" za jutarnje letove utorkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a CA će od 1. travnja nastaviti letjeti za London i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u popodnevnim satima, potvrđeno je iz CA.

Novac dobiven prodajom slotova za Heathrow bit će utrošen na investicijsko održavanje odnosno obnovu motora zrakoplova, kažu u Croatia Airlinesu i podsjećaju da su linije za London gubitaške.

Ipak, brojni kritičari ove prodaje upozoravaju kako su "slotovi" možda najvrijednija imovina u vlasništvu CA, pa je stoga realno očekivati da će procijenjena vrijednost kompanije kroz možebitnu privatizaciju sigurno biti značajno smanjena nakon ove prodaje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram