Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2017

McDonald's dogovorio veliki posao u Kini

Još 1 500 McDonald's restorana je spremno za otvorenje kroz kopneni dio Kine i Hong Konga u pet godina u sklopu najvećeg ugovora te franšize izvan SAD-a između diva brze prehrane i konzorcija koji vode CITIC i Carlyle Grupa...

McDonald's je najavio kako je u ponedjeljak konglomerat sa sjedištem u Pekingu dobio ugovor s franšizom o upravljanju poslovanjem u Kini kroz 20 godina.

Ugovor vrijedan 2,08 milijarde američkih dolara će dati CITIC-u i CITIC Capitalu kontrolni udio od 52% u novom entitetu, dok će otkupna tvrtka Carlyle držati 28%, a McDonald's 20% dionica, sudeći prema riječima Phyllis Cheung, glavne izvršne direktorice McDonald'sa u Kini.

S ovom transakcijom, McDonald's će promijeniti nositelja franšize svih svojih više od 2 600 restorana u kopnenom dijelu Kine i Hong Kongu, što je veliki korak prema okretanju svoje sreće u Aziji i smanjivanju globalnih troškova.

Franšizni model je učinkoviti recept s kojim McDonald's vjeruje kako može osloboditi potencijal za rast u kineskim gradovima treće i četvrte razine kroz otvaranje novih restorana i popravljanje klonulog poslovanja u postojećima, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram