Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2016

Kinezi u borbi protiv siromaštva

Državno vijeće, ili kineski kabinet, objavilo je plan za smanjenje siromaštva u sklopu 13. Petogodišnjeg plana za razdoblje od 2016. do 2020...

Smanjenje siromaštva je najteži zadatak kojeg Kina mora ostvariti u cilju izgradnje umjereno prosperitetnog društva u svim pravcima, pri čemu je ruralno siromaštvo najslabija karika, kako se navodi u dokumentu koji je objavljen u petak.

U planu se iznose precizne mjere za provedbu strategije za regionalni razvoj s naglaskom na starim revolucionarnim temeljima, kao i etničkim manjinama i graničnim područjima.

Plan sadrži i niz projekata za smanjenje siromaštva pod koordinacijom vlade, tržišta i društva, kojima je cilj razbiti razvoj problema i izazova u siromašnim područjima te pomoći siromašnima da ojačaju vlastite sposobnosti kako bi se postigao samoodrživi razvoj.

Kina planira podignuti sve svoje stanovnike zahvaćene siromaštvom iznad te razine do 2020. godine, posebno one koji žive u oko 128 000 siromašnih i zabačenih sela odnosno 832 siromašna okruga diljem zemlje gdje je to pitanje postalo regionalni problem, kako se navodi u spomenutom dokumentu, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram