Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2016

Malim proizvođačima mesnih proizvoda omogućena prodaja na kućnom pragu

POVEZANE OBJAVE:

Udio ekološke proizvodnje u domaćoj poljoprivredi tri je puta manji od onog u Europskoj uniji. No zanimanje raste...

Ponajprije zato što je država napokon donijela pravilnik koji malim gospodarstvima omogućava preradu i prodaju mesa i mesnih prerađevina na kućnom pragu, ali i lokalnom tržištu, čime je proizvođače naših sela izjednačila s onima u Uniji.

Upravo malim obiteljskim gospodarstvima uvelike je život olakšao novi, fleksibilniji pravilnik koji im je preradu i prodaju omogućio na kućnom pragu, ali i izravno kupcima.

Kako je najbolji model ekološke proizvodnje na selu onaj mješoviti, papirologije vezane za certificiranje ima mnogo. Uz to je i skupa, što mnoge odvraća od ekološke poljoprivrede. Tržište Unije vapi za zdravom hranom. Jedino u ekološkoj poljoprivredi kvote rastu, a također i potpore.

U nas je potencijal golem, znatno veći od 90 tisuća hektara koliko sada imamo u ekološkom uzgoju. Možda to bude poticaj svima onima koji žele početi svoju priču na zemlji, naravno onu sa zelenim, ekopredznakom, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram