Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2016

Egipat s Europskom unijom potpisao ugovore vrijedne 150 milijuna dolara

Egipat i Europska unija su u utorak potisali šest sporazuma o potpori vrijednih 150 milijuna američkih dolara kao podršku egipatskom društvenom i gospodarskom razvoju, izvjestila je službena agencija MENA...

Sporazum su potpisali egipatski ministar međunarodne suradnje Sahar Nasr i povjerenik Europske unije za proširenje i susjedsku politiku Johannes Hahn, omogućavajući projekte uz područjima obnovljive energije, sanitarnog odvoda i više.

Sporazum je također usredotočen na popravljanje životnih uvjeta osiromašenih područja i uspostavu ljudskih prava.

Hahn je u utorak započeo dvodnevni posjet Egiptu kako bi održao razgovore o partnerstvu Egipta i Europske unije u područjima visoke važnosti, kao što su društveni i gosopdarski razvoj, zapošljavanje, migracije, regionalni poslovi i građanska prava, kažu iz MENA-e.

Nasr je u izjavi rekao da je jedan od sporazuma i o izgradnji vjetroelektrane u Sueskom zaljevu kako bi se povećala proizvodnja čiste energije u Egiptu. Elektrana će koštati približno 33 milijuna dolara i imati će kapacitet od oko 200 megavata, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram