Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2016

Kraj puta za ambicioznu hidroavionsku kompaniju ECA?

European Coastal Airlines (ECA) poslao je priopćenje u kojem najavljuje defacto gašenje poslovanja u Hrvatskoj...

Od kolovoza 2014. godine ECA je brzo širila svoje poslovanje - u roku od 22 mjeseca otvorili smo i povezali 15 destinacija. Preko 40.000 putnika sigurno je letjelo prvim europskim operaterom tog tipa za hidroavione. No, naši ciljevi su mnogo ambiciozniji od toga - ECA danas upravlja s najvećim brojem aerodroma u južnoj Europi.

Nažalost, od 12. kolovoza 2016. godine letovi u sklopu naše revolucionarne infrastrukture stalno nailaze na opstrukcije i ometanja te je cijela naša flota prizemljena bez opravdanog razloga.

ECA je stoga bila primorana odgovoriti na sva pitanja te objasniti segmente svojeg poslovanja Vladi RH, u potrazi za podrškom i nadzorom koji bi onemogućio daljnje arbitrarne odluke administrativnih tijela, koje nas sprečavaju u tome da radimo ono u čemu smo najbolji - spajanje Hrvatske i inozemstva.
Zbog svega navedenoga, dioničari ECA-e odlučili su obustaviti letove do daljnjega.

To dolazi uz visoku cijenu, osobito po pitanju svakog operativnog posla u našoj kompaniji. Nažalost, to je jedino što nam preostaje kako bismo zaštitili dosadašnje investicije u kompaniju.

Do 12. kolovoza, ECA je stvorila 146 poslova na puno radno vrijeme, no do 30. studenog morat ćemo ukinuti 130 radnih mjesta. To znači da će 90 posto naših zaposlenika dobiti otkaze zbog krivog postupanja administrativnih tijela. ECA više neće investirati sredstva u projekt hrvatskih hidroaviona dok se administrativna situacija ne razriješi i dok nam se ne ukaže prilika da radimo u sigurnom i vjerodostojnom tržištu. S velikim žaljenjem informiramo javnost o ovom razvoju događaja, no osjećamo potrebu da svima jasno predočimo detalje situacije u kojoj se nalazimo", stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram