Zatvori
Poslovni Puls
27/09/2016

Franck izašao na tržište sa sustavom kapsula

Franck je potpisao ugovor o partnerstvu s njemačkom kompanijom K-fee System, specijaliziranom za sustave kapsula te proizvodnju kave i ostalih toplih napitaka u kapsulama. Kao jedan od lidera u ovome segmentu, kompanija djeluje po načelu strateških partnerstava uz ugovore s nekima od vodećih svjetskih proizvođača kave zbog čega je K-fee sustav kapsula prisutan u milijunima kućanstava u više od 100 zemalja...

Odabirom K-fee kao partnera, Franck predstavlja etablirano globalno rješenje - patentirani sustav za pripravljanje više vrsta napitaka iz kapsula uz aparate švicarske tehnologije. Franck ovime potvrđuje usklađenost s globalnim trendovima koje uspješno prilagođava dinamici razvoja domaćega tržišta i očekivanjima hrvatskih potrošača, navodi se u priopćenju.

Ovo partnerstvo na hrvatsko tržište donosi ponudu od dvije vrste visokokvalitetnih i praktičnih aparata za kapsule koji osiguravaju jednaku kvalitetu napitka kao i profesionalni aparati za kavu, dok asortiman kapsula potrošačima pruža dobro im poznate Franckove espresso uspješnice – Superiore, Stretto i Franck Classic espresso.

Riječ je o kapsulama punjenim pravom, svježe prženom i mljevenom kavom, a K-Fee aparati (modeli Wave za 799 kn te Square za 599 kn) omogućuju savršenu ekstrakciju pravog espresso napitka te su praktični za korištenje i održavanje i stilski usavršeni, a zbog specifičnosti i potražnje hrvatskoga tržišta, nude i latte opciju uz kapsule s mlijekom. Kapsule dolaze u kutijicama od po 16 komada po cijeni od 49,90 kn za Superiore, 44,90 kn za Stretto te 39,90 kn za Classic. U ponudi je i kutijica s mlijekom s 8 kapsula po cijeni od 19,90 kn, za pripremu latte napitaka.

Kapsule najbrže rastući segment na globalnome tržištu kave

Franck ovime prati trendove s globalnog tržišta kave gdje potrošači i kod kuće žele jednaku kvalitetu napitka kao u omiljenome kafiću, a pokazuju poseban interes upravo za kapsule zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme te svježine i vrhunske kvalitete napitka koji pružaju. Tzv. „single-serve“ tržište najbrže je rastući segment u kategoriji kave na globalnoj razini s godišnjom stopom rasta od čak 33%, a kapsule su u pet godina zabilježile rast od čak 28% s tendencijom daljnjeg rasta.

Prema istraživanju koje je Valicon proveo za Franck, hrvatski potrošači koncept kapsula smatraju idealnim primarno zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme te mogućnosti uživanja u pravom espressu koji je kvalitetom jednak napitku pripremljenom na profesionalnim aparatima. Na tržištu postoji potencijal i interes upravo za sustavom kapsula iz Francka s obzirom na pozitivnu percepciju Franckovih renomiranih espresso brendova te jamstvo kvalitete po kojem su Franckovi proizvodi visoko ocjenjeni. Franck capsules dostupan je u Müller prodavaonicama od 8. listopada, stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram