Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2016

Kinezi i Amerikanci raspravljaju o zajedničkim gospodarskim interesima

Kineski premijer Li Keqiang sastao se u utorak s grupom vodećih osoba iz američkih financijskih, "think-tank" i medijskih krugova za raspravu o odnosima između dvije zemlje i ostalim pitanjima od zajedničkog interesa...

Među sudionicima bili su bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, bivši američki mistar financija Henry Paulson i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, koji je također i osnivač pružatelja financijskih informacija "Bloomberg".

"Rečeno mi je da svake sekunde jedan kineski kupac kupi iPhone," rekao je kineski premijer, koji je ovdje zbog niza UN-ovih konferencija i angažmana sa širokim rasponom američkog društva.

Primjećujući kako je grupa "starih prijatelja" i "novih prijatelja" velikog ugleda i utjecaja, Li je rekao kako je vrlo sretan što ima priliku s njima razmijeniti mišljenja o kinesko-američkim odnosima i drugim pitanjima od zajedničkog ineteresa.

Okupljanje je održano dan nakon što se premijer sastao s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barackom Obamom tijekom kojeg je Li pozvao na usklađen napor u promicanju ekonomskih i trgovinskih odnosa među dva vodeća svjetska gospodarstva, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram