Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2016

Makedonija bilježi solidan rast izvoza

Vrijednost izvezene robe iz Makedonije u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine iznosila je oko 2,7 milijuna američkih dolara, što označava rast za 5,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je u ponedjeljak makedonski Državni zavod za statistiku...

U međuvremenu je, prema preliminarnim podacima, vrijednost uvezene robe u istom razdoblju iznosila oko 3,8 milijuna američkih dolara, što označava rast za 4,4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Službene statistike pokazuju da je makedonski trgovinski deficit u razdoblju od siječnja do srpnja 2016. iznosio oko 1,1 milijuna američkih dolara.

Njemačka, Velika Britanija, Srbija, Grčka i Italija bili su glavni trgovinski partneri Makedonije u tom razdoblju na temelju vanjskog opsega trgovine.

Makedonija izvozi uglavnom plemenite metale ili spojeve plemenitih metala kao djelatne tvari, setove za paljenje raznih vozila te ostale kabelske setove koji se koriste u vozilima, zrakoplovima ili brodovima, legure željeza i nikla te odjeću.

S druge strane ta zemlja uvozi više proizvoda, kao što su platina i platinske legure, naftna ulja i ulja dobivena od bitumenskih minerala te električnu energiju, sudeći prema službenom priopćenju makedonskog Državnog zavoda za statistiku objavljenom u ponedjeljak, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram