Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2016

Krstičevićev KING ICT dobio veliki posao u Makedoniji

Vlada Republike Makedonije pokrenula je 2012. godine opsežan i kompleksan projekt čiji je krajnji cilj bio poboljšanje operativne efikasnosti državne uprave i podizanje kvalitete usluga koje ministarstva pružaju građanima i privatnom sektoru, a kroz automatizaciju rada, navodi se u priopćenju...

Poseban značaj ovog projekta predstavlja važan korak prema uvođenju efikasnije i uslužno orijentirane državne administracije. Konkretno, uvedena je elektronska arhiva u državnoj upravi te elektronska razmjena dokumenata kroz predefinirane procese, odnosno skeniranje svakog dokumenata, a odgovornim službenicima u svakom trenutku omogućeno je praćenje tijeka dokumenata.

Podloga za ove značajne promjene je sustav za upravljanje dokumentima (DMS sustav) koji je implementiran u državnoj upravi.

Sustav koristi 2500 zaposlenika u 16 tijela državne uprave, ministarstava i sekretarijata.

Ovaj projekt vodilo je Ministarstvo informatičkog društva i administracije Republike Makedonije kao nositelj projekta, a realizirao ga je KING ICT Makedonija, uz podršku KING ICT-a Hrvatska i tvrtke Aktivis (u većinskom vlasništvu KING ICT-a Hrvatska).

Sustav je ušao u produkciju 2012. godine te se tijekom 4 godine povećavao broj procesa kao i uključenih dijelova državne uprave. KING ICT tako je priveo kraju 4-godišnji ciklus izgradnje, održavanja i upravljanja DMS sustavom, ističe se u priopćenju..

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram