Zatvori
King ICT
Foto: KingICT
PoslovniPuls
27/04/2023

Poznata hrvatska ICT tvrtka otvorila ured u Bruxellesu

Hrvatska IT tvrtka KING ICT odsad je i lokalno prisutna na području Beneluxa. Naime, otvorili su ured u Bruxellesu, u kojem trenutno radi troje zaposlenika KING ICT-a, ali to je tek početak jer planirana su daljnja širenja, stoji u medijskoj objavi.

"Uzbuđeni i ohrabreni pozitivnim povratnim informacijama naših korisnika, naročito iz područja sigurnosti, kao što su NATO i NCIA te naših globalnih tehnoloških i integracijskih partnera koji rado s nama surađuju na projektima u Benelux regiji, s optimizmom gledamo na daljnji razvoj poslovanja. Kroz određeno razdoblje, želimo da Kingova poslovnica na Benelux području postane jedan od generatora internih inovacija i tehnološkog razvoja“, istaknuo je Željko Galić, voditelj poslovnice KING ICT Belgija.

"Odabrali smo Bruxelles kao sjedište poslovnice iz očitih razloga, Bruxelles je sjedište EU-a, NATO-a i ostalih značajnih regulativnih i financijskih institucija. Mjesto je to gdje se kroji budućnost Europe i gdje se raspravlja o značajnim budžetima i projektima. Također, ured je smješten u centralnom dijelu regije Benelux čije tržište adresiramo", pojašnjava Galić.

Dodao je kako dosadašnje iskustvo pokazuje da ondje itekako ima mjesta za kvalitetne i agilne ICT tvrtke jer je vrijednost koja se isporučuje glavni kriterij uspjeha te da se oslanjaju na vlastite kapacitete i resurse, ali i na mrežu kvalitetnih hrvatskih i globalnih partnera.

Iako u medijima često možemo pročitati više o njihovim projektima unutar Hrvatske, kao što je uvođenje Inteligentnih transportnih sustava u Splitu, Zadru i Šibeniku, KING ICT sve se više orijentira prema Zapadu. Tako su 2023. godinu započeli uspješno provedenim projektom za NATO Agenciju (NCI Agency) u sferi cyber securityja, a nastavili ju novim vrijedim ugovorom s NATO Agencijom koji, najjednostavnije rečeno, znači da će u nadolazeće 2 godine tvrtka KING ICT ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO.

"Iznimno smo ponosni što priče poput ove dokazuju da je Hrvatska zemlja velikih stručnjaka i naprednih IT rješenja te da naše tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnim natječajima, u konkurenciji s velikim svjetskim IT imenima", poručuju iz KING ICT-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram