Zatvori
King ICT
Foto: KingICT
PoslovniPuls
13/12/2022

KING ICT u 2022. bilježi rast broja zaposlenika i povećanje prihoda

Posljedice nestabilnosti na europskom teritoriju 2022. godine nisu zaobišle nikoga pa tako ni poslovni svijet. Ipak, uz sinergiju stručnih djelatnika, tehnoloških partnera i korisnika, KING ICT je spremno dočekao nove izazove, navodi se u priopćenju.

Zato je za King 2022. godina ona koju će pamtiti po velikim projektima, povećanju broja djelatnika i učvršćivanju tržišnih pozicija zadržavanjem postojećih i zadobivanjem novih kupaca. Broj stručnjaka u King Grupaciji narastao je na 720 djelatnika te se godina privodi kraju s ukupnim organskim rastom prihoda od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Godina je počela uspješnom implementacijom cyber security rješenja za NATO Agenciju, a nastavila se ugovaranjem niza novih projekata za poznate i nove kupce na različitim tržištima uključujući i zapadnoeuropsko. Svoje poslovno djelovanje King usmjerava na prostor Beneluxa, gdje je lokalno prisutan. U međunarodnoj sferi vrijedi spomenuti i projekt za tvrtku Weidmann Group sa sjedištem u Švicarskoj, koji je obuhvatio 22 lokacije diljem svijeta, uključujući Brazil, Kanadu, SAD, Meksiko, Švicarsku, Njemačku i Nizozemsku.

U redove KING ICT-a dolaze, ne samo vrhunski domaći, nego i međunarodni stručnjaci i manageri s iskustvom u vodećim IT tvrtkama poput velike svjetske IT servisne kompanije – Accenture. Veliki svjetski IT igrači, poput francuskog Interseca S.A i njemačkog Boscha, udružili su snage s KING ICT-om što je rezultiralo uspješno provedenim projektima, a King je nastavio djelovati i kao Google For Education partner za Hrvatsku, navodi se u medijskom priopćenju.

"Ovo je i godina koja će za Hrvatsku biti zadnja prije prelaska na Euro, a pristupanje Schengenskoj zoni Hrvatsku svrstava u zonu modernih država i ekonomija, što donosi velike benefite za IT industriju. S time u skladu, KING ICT je kod velikog broja klijenata izveo projekte konverzije u svrhu prelaska na Euro, ali i brojne druge uspješne projekte, među kojima vrijedi istaknuti doprinos ispunjavanju svih tehničkih uvjeta za pristupanje Schengenskoj zoni", poručuju iz King ICT-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram