Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2016

Očekivano, francuski turizam pati zbog terorističkih napada

Čini se kako teroristički napadi uzmaju svoj danak kada je riječ o turizmu u Francuskoj s obzirom da je broj posjetitelja, koji u Pariz dolaze izvan Europe, značajno opao...

Broj noćenja tijekom srpnja opao je prosječno 10% te je osjetan nedolazak turista iz SAD-a, zemalja Azije i Perzijskog zaljeva što se tumači kao reakcija na napade. Ovim padom najgore su pogođeni luksuzni smještaji, no čini se kako turisti iz Europe ipak nisu odgodili svoja putovanja.

Od stravičngo napada 23. srpnja rezervacije za međunarodne letove prema Nici pale su za 57% u usporedbi s prošlom godinom. Sudeći prema agenciji za podatke o putovanjima ForwardKeys planirana putovanja za ovaj i naredni mjesec opala su za jednu petinu ukupnih koja su planirana u smjeru Francuske.

Kao odgovor na zastrašujuće napade, francuski predsjednik Francois Hollande produljio je izvanredno stanje te poslao veći broj vojnika da nadziru zračne luke i glavna turistička odredišta po Parizu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram