Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2016

Kina najavljuje dublju gospodarsku suradnju sa zemljama Jugoistočne Azije

Kina je u četvrtak obećala produbiti gospodarsku i trgovinsku suradnju sa Savezom država Jugoistočne Azije (ASEAN, engl.)..

Obećanje je učinjeno tijekom 15. sastanka ministara gospodarstva Kine i ASEAN-a, koji se u četvrtak održavao u glavnom gradu Laosa.

Govoreći na sastanku, kineski ministar gospodarstva Gao Hucheng je naglasio plodonosnu suradnju između Kine i ASEAN-a u posljednjih 25 godina.

Izjavio je da je bilateralna suradnja u trgovini i gospodarstvu je do sada bila "balast" i "propeler" dijaloga Kine i ASEAN-a.

Istaknuvši da postoji veliki potencijal za suradnju u industrijskim kapacitetima, kineski ministar je pozvao na više napora po tom pitanju, kao i na izgradnju prekograničnih industrijskih lanaca.

Kina je spremna za suradnjju s ASEAN-om u područjima kaok što su željeznice, informacije i komunikacije, kemijska industrija, strojarstvo i poljoprivreda, izjavio je, dodavši da su tvrtke s obje strane pozvane na nastavak cjelovoite suradnje.

Kineski ministar je pozvao na veću sinergiju između kineske inicijative Pojasa i Puta te razvojnih strategija zemalja članica ASEAN-a.

Izjavio je da bi dvije strane trebala aktivno provoditi projekte za uzjamnu korist i obostrano dobre rezultate, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram