Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2016

Stopa inflacije u Kini na stabilnih 1,9 posto

Sudeći prema industrijskom izvješću, indeks potrošačkih cijena ili tzv. potrošačka košarica u srpanju će vjerojano porasti 1,9% na godišnjoj razini ostajući u skladu s brojkama zabilježenim u lipnju...

Državni ured za statistiku točne brojke za protekli mjesec objavit će 9. kolovoza.

Bank of Communications objavila je u svom izvješću da je do usporavanje stope inflacije došlo zbog stabilnih cijena prehrambnih proizvoda koje se inače računaju kao trećina izračuna za prosječnu potrošačku košaricuu.

Cijene prehrambenih proizvoda utjecat će na porast između 4,4 i 5% na godišnjoj razini što je malo više u odnosu na lipanj, odnosno s obzirom na to da je neisporuka u područja pogođena poplavama utjecala na porast cijena povrća.

Stručnjaci iz navedene banke očekuju da će košarica ostati stabilna tijekom ostatka godine, no i da se može očekivati privremeni rast cijena prehrambenih proizvoda.

Sudeći prema službenoj objavi Državnog ureda za statistiku košarica je u lipnju porasla 1,9% na godišnjoj razini.

Potrebno je naglasiti i da to ukazuje na usporavanje rasta od 2% u odnosu na svibanj i pad drugi mjesec zaredom u odnosu na travanjskih 2,3% kada je košarica dosegla najviše razine kojima nije svjedočila od srpnja 2014.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram