Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2016

Dubrovnik zadovoljno trlja ruke: Nikad više turista!

U Dubrovniku rekordi. Puni su i hoteli i privatni smještaj. U gradu boravi oko 23 000 turista. I u špici sezone nastavlja se kontinuirani trend rasta turističkih rezultata - od početke godine bilježi se 10 posto više dolazaka i noćenja nego lani...

Puni su hoteli ali i privatni smještaj - inače privatni smještaj u sezonu je ušao sa 2000 novih kreveta. Danas u gradu dva kruzera sa oko 3000 turista pa nije bilo prevelikih gužvi, na veselje turista osobito Dubrovčana. Jer podsjetimo - i UNESCO je u izvješću preporučio da se broj posjetitelja u povijesnoj jezgri ograniči na 8000 dnevno piše HRT.

No s druge strane gradske zidine ovih su dana zabilježile rekord - više od 9000 posjetitelja u jednom danu, što znači da ih je u gradu bilo puno više. Kako bi rasteretili tu najposjećeniju dubrovačku znamenitost Društvo prijatelja dubrovačke starine slijedeće godine povisit će cijenu ulaznica.Amerikanci su uz Britance, Francuze, Nijemce i Norvežane najbrojni dubrovački gosti.

A čini se i najbolji potrošači, kažu prodavači izleta. Svi odlaze na gradske zidine. Vrućini unatoč penju se i stari i mladi. Ovih dana oboren je rekord - više od 9000 posjetitelja u jednom danu. Do kraja godine bit će ih više od milijun. Tako su u Društvu prijatelja dubrovačke starine odlučili od sljedeće godine povećati cijenu ulaznice sa 120 na 150 kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram