Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2016

Francuzi kupili udio u hrvatskoj tvornici šećera

POVEZANE OBJAVE:

Francuska grupa Cristal Union kupila je 17-postotni udio u Viro tvornici šećera od Marinka Zadre, najvećeg privatnog dioničara Vira, izvjestili su u četvrtak iz Vira...

"Izvrsno surađujemo s grupom Cristal Union već 10 godina i međusobni interes za vlasničkim povezivanjem proizašao je iz prepoznavanja konkurentskih prednosti koje donosi ovo partnerstvo.", kazao je predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.

Grupa Cristal Union među najvećim je europskim proizvođačima šećera, alkohola i bioetanola – zauzima četvrto mjesto u proizvodnji šećera te treće mjesto u proizvodnji bioetanola. Primarno posluje u Francuskoj, a veliki dio prodaje ostvaruje izvan Francuske i Europske unije.

Cristal Union je zadruga koja okuplja deset tisuća proizvođača šećerne repe i više od dvije tisuće zaposlenika u 20 od 29 regija u kojima se u Francuskoj proizvodi šećerna repa. "Ulazak jedne od najvećih europskih kompanija u šećernoj industriji u vlasničku strukturu omogućit će Viro grupi snažniji iskorak u segmentu izvoza, ali i razmjenu znanja i iskustava u proizvodnji šećera i šećerne repe", istaknuo je Zadro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram