Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2016

Prihvaćena Valamarova ponuda za preuzimanje rapske hotelske kuće

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju donijelo je 27. srpnja 2016. godine odluku o prihvaćanju obvezujuće ponude Valamar Rivijere za kupnju 50,08 posto dionica društva Imperial d.d. s Raba po cijeni od 819 kuna po dionici...

Imperial d.d. je najveća turistička kompanija na otoku Rabu koja je u 2015. godini ostvarila oko trećine svih noćenja na otoku. Imperial upravlja s ukupnim kapacitetom od 7.513 kreveta u 1,225 smještajnih jedinica u hotelima i ljetovalištima te 1.630 smještajnih jedinica u kampovima. U prošloj godini Imperial je ostvario 129,4 milijuna kuna poslovnih prihoda uz 17,1 milijuna kuna neto dobiti.

Valamar Riviera d.d. je do propisanog roka za predaju ponuda 5. srpnja 2016. jedina predala valjanu ponudu ponudivši cijenu od 819 kuna po dionici ili 2,82 kune više od početne cijene, što za ponuđenih 50,08 posto dionica Imperiala d.d. iznosi ukupno 260.807.274,00 kuna. Ukupna vrijednost tvrtke Imperial Rab time je procijenjena na 640,9 milijuna kuna, čime akvizicijska multipla iznosi 12,4 na 51,5 milijuna kuna EBITDA-e ostvarene 2015. godine. Na visoko vrednovanje dionica Imperiala utjecao je završeni investicijski ciklus od 63 milijuna kuna u podizanje kategorije hotela Padova na 4* u 2016.oj godini što će dodatno ojačati prihode i operativnu dobit te očekivane sinergije pod upravljanjem Valamar Rivijere koje uključuju rast prihoda i operativne efikasnosti.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi potpisali su Ugovor o suradnji te zajednički nastupaju u procesu privatizacije Imperijala Rab, navodeći značajne sinergije između iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Republici Hrvatskoj te upravljačkh znanja, stručnosti i vrhunskih rezultata vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj. AZ obvezni mirovinski fondovi drže 9,45% vlasništva Imperijala Rab.

Očekuje se da će Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi zajedno predati obvezujuću ponudu za preuzimanje preostalih dionica Imperijala Rab. Prema Ugovoru o suradnji, Valamar Riviera i AZ kroz proces privatizacije ciljaju postići omjer vlasništva nad dionicama Imperiala Rab od 60:40 u korist u Valamar Rivijere.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi vide veliki potencijal za daljnji razvoj turističke ponude na otoku Rabu kao jedne od vodećih hrvatskih turističkih destinacija. Daljnji razvoj destinacije temeljit će se na budućim ulaganjima u portfelj s ciljem podizanja kvalitete usluge i sadržaja prema višoj kategorizaciji, unapređenom korporativnom upravljanju i bliskoj suradnji s lokalnom zajednicom u postizanju održivog turizma i gospodarskog razvoja otoka Raba, navodi se u priopćenju.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram