Zatvori
Poslovni Puls
22/07/2016

Hrvatsku u prvih 20 dana srpnja posjetilo 2,4 milijuna turista

Prema prvim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je od 1. do 20. srpnja ostvareno 2,4 milijuna dolazaka, odnosno 15,2 milijuna noćenja, izvjestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)...

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske i Austrije, a destinacije s najviše noćenja su Rovinj, Poreč, Medulin, Dubrovnik, Umag, Mali Lošinj i Crikvenica.

Promatrano po županijama, najviše noćenja, 4,15 milijuna, u srpnju je ostvareno u Istarskoj županiji, gdje najveći turistički promet ostvaruju njemački, slovenski i austrijski turisti.

U Primorsko-goranskoj županiji je ostvareno 3,08 milijuna noćenja, a u toj je županiji najviše slovenskih, njemačkih i austrijskih turista.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, u kojoj je ostvareno ukupno 2,84 milijuna noćenja, boravi najviše čeških, poljskih i slovačkih turista.

U Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji u srpnju je ostvareno 2,10 milijuna noćenja, s time da u Zadarskoj boravi najviše slovenskih, njemačkih i čeških turista, dok u Šibensko-kninskoj županiji boravi najviše čeških, poljskih i slovenskih turista.

Dosad ostvareni rezultati u mjesecu srpnju pokazuju kako su naša očekivanja, odnosno najave s početka sezone bile točne, istaknuo je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. "Očekujemo da će noćenja u narednim danima doseći brojku od milijun po danu, a svakako očekujemo i nastavak pozitivnih pokazatelja kako se bližimo mjesecu kolovozu, koji bi također trebao biti vrlo uspješan", kazao je Ivičić.Iz HTZ-a navode kako sustav eVisitor omogućuje detaljan uvid u razne pokazatelje turističkog pa tako i o broju turista prema spolu i dobnim skupinama.Tako su u dosadašnjem dijelu mjeseca srpnja najveći udio u dolascima imali turisti u dobi od 35 do 54 godine, a nakon njih slijede mlađi u dobi od 15 do 34 godine te djeca u dobi do 14 godina.U mjesecu srpnju je ostvaren podjednak broj muških i ženskih turista, a najveći je turistički promet ostvaren u utorak, 19. srpnja kada je realizirano više od 922 tisuće noćenja, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram