Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2016

Ministarstvo turizma sufinancira izgradnju 176 bazena u obiteljskom smještaju

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, čime će se između ostalog dodjeljivati sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače...

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, čime će se između ostalog dodjeljivati sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 176 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma. „U skladu s programom Hrvatska 365, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma i na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima. Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30% duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima“, naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju). Tako Ministarstvo turizma putem mjere A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata), uz uvjet da uz planirani bazen podnositelj zahtjeva mora imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 stalnih kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Podnositelj zahtjeva mora imati registraciju „Objekta u domaćinstvu“ do dana podnošenja prijave, kategorije 3 ili više zvjezdica, te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).

Ukupno je do sada od 2013. do 2015. godine sufinancirano 440 projekata. U 2013. godini su putem programa “1000 bazena za hrvatski turizam“ dodijeljena sredstva za ukupno 49 bazena. Te godine na natječaj su se mogla javljati samo trgovačka društva (d.o.o.) i obrti. Tijekom 2014. godine, sufinanciranje izgradnje bazena provodilo se u sklopu paketa mjera, odnosno programa Konkurentnost turističkog gospodarstva te je ukupno odobreno 169 bazena za privatne iznajmljivače i još 27 bazena kroz druge mjere za d.o.o.i obrte.

Prošle godine je kroz ovu mjeru sufinancirano još 165 bazena za privatne iznajmljivače te 30 za obrte i trgovačka društva. Najveći dio iznosa potpora za bazene se odnosio na privatne iznajmljivače, a iznosio je 40 tisuća kuna po bazenu. Ove godine kroz ovu mjeru izgradit će se još 176 bazena, za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo 7 milijuna kuna. Rezultati odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici „Potpore i krediti“.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram