Zatvori
Poslovni Puls
08/07/2015

Niču bazeni diljem Hrvatske - uz pomoć njih do dulje turističke sezone

Kako bi obogatilo turističku ponudu diljem zemlje, Ministarstvo turizma, nepovratnim iznosom od 40 tisuća kuna sufinancira gradnju bazena za privatne iznajmljivače, obrtnike i male poduzetnike. Prije tri godine u Ministarstvu su planirali sufinanciranje 1000 bazena s mogućnošću povećanja tog broja, no dosad je sufinancirano 500-tinjak projekata...

"Osim smještaja i domaće kuhinje s poznatim slavonskim specijalitetima, domaćini od sada svojim gostima nude i kupanje. Bazen su izgradili za nekoliko mjeseci, uz nepovratnu financijsku pomoć resornog ministarstva. Za našu turističku ponudu će to jako puno značit jer ćemo produžit svoju turističku sezonu i sam turizam na kontinentu postaje sve zanimljiviji među našim gostima", rekao je Leo Pandžić, privatni iznajmljivač iz Požege.

Prva kupališna sezona uskoro će početi i na imanju u blizini Imotskog. Kad su vlasnici na internetskim stranicama naveli da uz smještaj nude i bazen, rezervacije su se naglo povećale. Investicija bi se mogla brzo isplatiti. "Samo je bazen otprilike oko 10.000 eura, s tim da država financira 40.000 kuna. Netko će reći kako to i nije nešto, ali je puno. Barem da se započne raditi. A ovo, okolo, ovisi što hoćete", izjavio je Toni Rebić, privatni iznajmljivač iz Vinjana Donjeg.

U resornome ministarstvu očekuju da će nepovratni poticaji produljiti sezonu i dovesti iznajmljivačima više gostiju. Najviše interesa za gradnju bazena, dakako, dolazi s obale, a kontinentalci, pred kojima je golemi potencijal, zasad očito imaju manje apetite. Istodobno, strani turistički agenti poručuju da domaćinstva s bazenom imaju i do dva mjeseca dulju sezonu.

U posljednje tri godine Ministarstvo je sufinanciralo izgradnju 500 bazena diljem Hrvatske. Planirali su dvostruko više. Prijave ipak stižu sporije, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram