Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
30/08/2023

Osnivač Croatia Luxury Rent-a postao prvi operativac britanskog AWAZE-a za Hrvatsku

Osnivač domaće agencije za najam luksuznog smještaja Croatia Luxury Rent koji je ranije ove godine preuzeo operativno poslovanje AWAZE-a za područje Hrvatske, postaje jedan od globalno najviše pozicioniranih domaćih turističkih stručnjaka, navodi se u priopćenju.

Početkom godine javnost je informirana kako su tri ponajveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home preuzete od strane investicijskog fonda Platinum Equity. Time su postale dio AWAZE-a, vodeće europske grupacije za najam privatnog smještaja koja posluje u 36 zemalja svijeta i samo je prošle godine osigurala usluge za preko osam milijuna gostiju u više od 110.000 smještajnih jedinica. Tada je na poziciju glavnog operativca Awaze-a za područje Hrvatske u kategoriji najma luksuznog smještaja imenovan dotadašnji čelni čovjek Croatia Luxury Rent-a - Josip Stulić.

Poslovni napredak ovog mladog stručnjaka rodom iz Zadra time nije stao. Ovih je dana imenovan glavnim operativcem za poslovni razvoj Awaze-a na području južne Europe, a čime će biti odgovoran za operativno poslovanje na tržištima Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Cipra. Stulić će ovim imenovanjem kontrolirati poslovanje, između ostalih, agencija James villas, Fincallorca, Ecoibiza, Coinsecret, Sandyblue i drugih.

U kontekstu poslovanja Awaze-a u Hrvatskoj, Stulić osim agencija za najam luksuznog smještaja preuzima i operativno poslovanje agencije Novasol, tvrtke članice Awaze-a koja je prošle godine domaćem turizmu osigurala preko 800.000 noćenja. Prema dostupnim podacima, četiri subjekta koja posluju u sklopu Awaze-a su Hrvatskoj u protekloj sezoni osigurala gotovo 1,8 milijuna noćenja.

Objedinjavanjem i regionalnim preslagivanjem tržišnog upravljanja Awaze planira osnažiti agencijsko poslovanje pod okriljem jakog branda te multipliciranjem godišnjih budgeta dodatno osnažiti razvojnu, promotivnu i prodajnu realizaciju.

"Preuzimanje novih zaduženja predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost. Ukazana prilika je jasan pokazatelj značaja i utjecaja znanja kojim domaći stručnjaci raspolažu, ali i rezultata koje domaći turizam ostvaruje na globalnoj razini. Reputacija Hrvatske kao turističke destinacije i operativnih postignuća turističkog sektora u velikoj su mjeri utjecali da se i meni kao domaćem stručnjaku pruži ovakva prilika koja donosi velike izazove. Cilj je da kroz poslovanje Awaze-a na području južne Europe dodatno oplemenimo snagu svih uključenih poslovnih subjekata i podignemo rezultatske dosege na višu razinu. U kontekstu poslovanja u Hrvatskoj, cilj je jasan. Okrupnjavanjem nekih od najvećih agencija na području najma privatnog smještaja postali smo jedan od ključnih faktora domaćeg turizma. Kroz poslovanje u narednim godinama postepeno ćemo dizati ostvarenja poput broja noćenja, ukupnog broja jedinica i razine kvalitete usluge. Plan je dodatno ojačati poziciju Awaze-a kao jednog od ključnih faktora i značajnog integratora ostvarenja ukupnog turističkog rezultata na razini domaćeg turizma", ističe Stulić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram