Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2016

Posljedice BREXIT-a: EasyJet "bježi" iz Velike Britanije?

Britanski avioprijevoznik EasyJet pregovara o preseljenju sjedišta iz Velike Britanije...

Navodno su u pregovorima sa zrakoplovnim regulatorima iz europskih zemalja o preseljenju, nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napušta Europsku uniju.

Kako piše britanski Independent, iz EasyJeta su rekli da preseljenje nije u planu, ali su potvrdili da su u jednoj europskoj zemlji zatražili dozvolu za obavljanje zračnog prijevoza, kako bi i u budućnosti mogli nastaviti s normalni poslovanjem, prenosi Index.

"Imali smo neformalne razgovore s nizom europskih zrakoplovnih regulatora o dobivanju AOC-a (air operator certificate) kako bi osigurali da EasyJet nastavi letjeti diljem Europe, kao i do sada", rekao je glasnogovornik EasyJeta, a prenosi Independent.

Iz EasyJeta su potvrdili i da su pokrenuli formalni proces dobivanja dozvole u zemlji EU.

Iako Easy Jet kaže da preseljenje nije u planu, njihova direktorica Carolyn McCall u ranijem intervjuu rekla je da "ostaje za vidjeti" hoće li se sjedište kompanije seliti iz Velike Britanije.

Dionica EasyJeta bila je jedan od najvećih gubitnika u ponedjeljak, nakon objave rezultata referenduma. Kompanija je izgubila čak 20 posto vrijednosti u samo jednom danu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram