Zatvori
Poslovni Puls
30/06/2016

Emil Tedeschi otkrio da Atlantic još uvijek želi kupiti Podravku

Čelnik Atlantica, Emil Tedeschi, otkriva da Atlantic i dalje želi Podravku..

"Ja sam više puta rekao da mi imamo puno poštovanje prema Podravci, upravi i zaposlenicima. Nije tajna da smo pokušali kontaktirati Vladu 2008. i 2009. godine o mogućoj prodaji državnog portfelja Atlantic grupi. Postojala je spremnost tadašnje premijerke, ali nije postojala suglasnost HSS-a, koji je prijetio rušenjem vlade. Preuveličava se pozicija države. Ne vidim nijedan razlog zašto bi Podravka bila klasificirana da se makne oznaka strateški. Smatram da je bogohulno govoriti da je Podravka stožerna kompanija za poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj, postoje druge kompanije koje su puno bitnije u tom segmentu",rekao je Tedeschi u gostovanju na N1 televiziji.

"Problematika je oportunitetnog troška. Podravka nije napravila dosta toga što je mogla napraviti. Mogla je biti kompanija s prometom od 20 milijardi i više. Podravka može bitno bolje i mislim da bi u sinergiji s Atlantic grupom postizala bitno bolje stope rasta. Mi sve što smo napravili, napravili smo izuzetno transparentno, objavili smo kroz burzu. Nijedna nam država nije ništa prodavala, a svakoj smo kompaniji, koju smo akvizirali, dodali na vrijednosti. Radimo na tome da Podravka možda distribuira neke Atlanticove proizvode na kojima nismo prisutni i obrnuto. Ne treba stvarati zlu krv niti mutnu vodu. Ako će Atlantic raditi bilo kakav potez prema stjecanju bilo kakvoga učešća u Podravci, prvo će biti obaviještena Zagrebačka grupa. Ako bi se to i dogodilo, ponovno bi ta kompanija bila hrvatska. Ja smatram da je Atlantic grupa zlato ili dijamant, a svatko tko želi može stvoriti novu vrijednost bilo u Atlantic grupi ili u Podravci", rekao je Tedeschi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram