Zatvori
Poslovni Puls
21/06/2016

Iran od Boeinga naručio 100 zrakoplova

Iran je postigao sporazum s američkim Boeingom o kupnji 100 putničkih zrakoplova koji će nadomjestiti zastarjelu flotu u zemlji, u nedjelju je izvjestio Press TV...

Sporazum čeka odobrenje američke vlade, izjavio je čelnik Iranske organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedzadeh.

"Imamo 250 zrakoplova u zemlji, a 230 treba zamijeniti." rekao je Abedzadeh, dodajući kako bez odobrenja američkog Ministarstva financija ne može ponuditi točan datum realizacije ugovora. Vrijednost sporazuma navodno dostiže 17 milijardi dolara, no otvoren je za daljnje pregovore.

U srijedu je iranski ministar prometa i urbanog razvoja Abbas Akhoundi izjavio kako je sporazum s Boeingom finaliziran te da će više detalja biti otkriveno kroz nekoliko dana.

U siječnju je Iran s Airbusom dogovorio kupnju 118 putničkih zrakoplova vrijednih 27 milijardi dolara.

Zemlja je najavila kako će u sljedećem desetljeću trebati još 400 zrakoplova da nadomjesti zastarijele modele, izvjestio je Tehran Times daily. Prema izvješćima, iranske aviokompanije nisu više zainteresirane za ruske zrakoplove koji su kupljeni tijekom zapadnih sankcija nad Iranom, budući da je njihova izvedba bila loša i nezadovoljavajuća, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram