Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2016

Ryanair uskoro leti i za Dubrovnik i to tijekom cijele godine !?

Grad Dubrovnik uskoro bi s Ryanairom trebao sklopiti ugovor prema kojem će im niskobudžetna kompanija uvesti letove tijekom cijele godine. Upravo su u procesu potpisivanja dugoročnog ugovora koji bi trebao trajati do 2024. godine, javlja portal Total Croatia News...

U razgovorima su sudjelovale i lokalne vlasti, čelnici zračne luke i turistička zajednica. Kompanija je od Dubrovnika zatražila smanjenje taksi te dugoročni ugovor.

Luis Fernandez-Mellado, menadžer za razvijanje ruta u Ryanairu, rekao je kako su spremni održavati letove za Dubrovnik tokom cijele godine, opisujući grad iznimno atraktivnom destinacijom. Dodao je kako već postoji veliki interes za uvođenjem takvih letova, koji bi omogućili da Dubrovnik postane izvrsna city-break destinacija u zimskim mjesecima.

Fernandez-Mellado je također dao naslutiti kako postoji mogućnost da Ryanair uvede i letove unutar Hrvatske. Napomenuo je kako je to ustaljena praksa u mnogim zemljama članicama Europske unije.

Nakon razgovora s predstavnicima kompanije Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika je rekao kako je grad spreman potpisati sporazum s Ryanairom koji će se primjenjivati sve do 2024. Trenutno je u toku pregovaranje obiju strana, a prvi nacrt sporazuma očekuju idućeg mjeseca.

Turistička zajednica i lokalni hotelijeri kompaniji će predložiti poželjne destinacije. Ryanair je do sada izbjegavao Dubrovnik zbog visokih taksi, što je pogodovalo njihovoj konkurenciji, posebice EasyJetu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram