Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2016

Idući tjedan objavljuje se prodaja milanskog Intera?

ineski trgovački div Sunning očekuje da će idući tjedan najaviti svoj poslovni sporazum s talijanskim nogometnim klubom Inter Milanom, izjavio je šef Kineskog nogometnog saveza (KNS) Cai Zhenhua...

"Sunning i Inter Milan će najaviti svoju suradnju na tiskovnoj konferencijij 6. lipnja.", prenosi kineski portal Sina.com.

Prenosi se da je Sunning kupio 68,5 posto dionica tog talijanskog kluba.

Što se tiče Caija, ulaganje ove tvrtke u europskog prvaka iz 2010. je značajna zbog pokušaja zemlje u jačanju konkurentnosti u sportu.

"Mislim da je ova suradnja vrlo važna zato što Sunning uspostavlja most između Kine i jednog od najuvaženijih klubova u Italiji.", rekao je Cai.

"Teško mi je predvidjeti što će se dogoditi nakon kupnje, ali htio bih vidjeti više suradnje. Uistinu se radujem.".

Tvrtka sa sjedištem u Jiangsuu, vlasinik online platforme PPTV, također očekuje povećanje svoje prisutnosti u sportu kroz stvaranje veza sa nogometnim klubovima Barcelona i Liverpool.

Budući da je ugovor s Interom gotovo riješen, počelo se govoriti i o tome da kineski ulagači vode pregovore s nogometnim klubom Milanom.

Nekoliko kineskih tvrtki, uključujući i Kweichow Moutai, vodećeg kineskog proizvođača alkoholnih pića, pokušat će zajednički kupiti 70 posto udjela u tom nogometnom klubu, prenosi CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram