Zatvori
Poslovni Puls
11/05/2016

Impresivan rast godišnje dobiti Emiratesa

Godišnja dobit Emirates Groupe porasla je 50 posto jer je najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik proširio svoju flotu i imao koristi od odluke da se ne osigura od promjena cijena goriva...

Neto dobit za poslovnu godinu koja je završila 31. ožujka porasla je na 2,2 milijarde dolara, objavila je kompanija u utorak, a prenosi Bloomberg.

Prihodi tvrtke pali su 3 posto, što je prvi pad od 2010. godine. Na prihode je negativno utjecalo kretanje dolara, u iznosu od 1,6 milijarde dolara, dok je istovremeno kompanija zbog pada cijene nafte uštedjela 2,4 milijarde dolara, kazao je predsjednik i glavni izvršni direktor Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

"Snažni dolar i dalje će predstavljati izazov poslovanju kompanije“, napomenuo je Sheikh Ahmed na konferenciji za novinare u Dubaiju.

"Niske cijene nafte bit će mač s dvije oštrice - dobre za operativne troškove, ali loše za globalno poslovanje i povjerenje potrošača. Postoji i određeni pritisak na prinos pa dobit ulažemo u daljnje poslovanje“.

S kompanijom je letjelo 51,9 milijuna putnika, što je porast od 8 posto u odnosu na godinu prije. Faktor popunjenosti sjedala pao je 3,1 posto na 76,5 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram