Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2016

Ove godine stiže nam puno više ruskih turista?

Zamjenik ministra turizma Robert Pauletić primio je u službeni posjet veleposlanika Ruske Federacije Nj.E. Anvara Azimova, s kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje i rezultatima posjeta sajmu MITT u Moskvi prije desetak dana...

Zamjenik ministra Pauletić informirao je veleposlanika da je dogovoreno da će ruska delegacija predvođena Olgom Jarilovom, direktoricom Sektora za turizam i reginalne politike u Ministarstvu kulture, posjetiti Zagreb krajem travnja gdje bi se organizirao 1.sastanak radne skupine za turizam između Ruske Federacije i Hrvatske.

U ovom periodu održala bi se B2B radionica između ruskih i hrvatskih turoperatora te sastanak između Udruženja hrvatskih putničkih agencija i Udruženja ruskih turoperatora. Zamjenik je prezentirao i mogućnost za organizaciju mjeseca ruskog turizma u Hrvatskoj, za što je veleposlanik Azimov izrazio zadovoljstvo.

Veleposlanik Azimov je izrazio uvjerenje da postoje dobri temelji za suradnju na području turizma, uzimajući u obzir interes ruskih organizatora putovanja, ali i zračnih kompanija koje će ove godine intenzivirati zračni promet prema Hrvatskoj. Odlične informacije stižu i s područja avio linija, naime avio kompanija Red Wings će ljetom letjeti za Pulu (7 puta tjedno), Split (5 puta tjedno) i Dubrovnik (7 puta tjedno). Uz Aeroflot i S7 ovo je već treća kompanija koja je najavila letove za Hrvatsku u nadolazećoj sezoni. Uz chartere koji se još dogovaraju, već sada imamo dva puta više letova nego prošle godine, što će svakako doprinijeti rastu turističkog prometa s tog tržišta.

Osim dodatnih promotivnih aktivnosti koje provodi Hrvatska turistička zajednica na području Ruske Federacije, Ministarstvo turizma iniciralo je i dalje aktivno pregovara s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova oko mogućnosti za olakšanje i ubrzanje postupka dobivanja viza za Hrvatsku za ruske turiste. Osim što je otvoreno 19 viznih centara diljem Rusije, te je omogućeno da nositelji schengenske vize s njom mogu doći u Hrvatsku, bez obzira što još nije članica Schengena, razmatraju se i druge mogućnosti izdavanja viza za ruske turiste, po uzoru na neke starije članice EU i schengenskog prostora.

Podsjećamo, prošle godine Hrvatsku je posjetilo 113 tisuća ruskih turista, dok je broj dolazaka u 2014.godini iznosio 148 tisuća. Ove godine očekuje se znatno intenzivniji turistički promet između Rusije i Hrvatske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram